Suikerwater in de gastank

Netlore Archive

Internet urban legend waarschuwt voor een criminele truc om vrouwenvoertuigen uit te schakelen door suikerwater in hun gastanks te gieten . Werkt deze truc echt?

Beschrijving: Urban legend
Circulerend sinds: oktober 2005 (deze versie)
Status: Dubious (zie details hieronder)

Voorbeeld:
Email toegevoegd door Lisa L., 14 oktober 2005:

Onderwerp: Waarschuwing .... wees alert!

Ik dacht dat dit de moeite waard was om door te geven.

Onderwerp: FW: Waarschuwing .... wees alert! Target in Olathe.

Ik wilde je allemaal laten weten wat er vandaag met me is gebeurd op de Target-parkeerplaats. wees je hiervan bewust en laat iedereen die je kent op de hoogte zodat dit niemand anders overkomt. Ik was vandaag bij Target om iets terug te geven dat maar een paar minuten duurde. toen ik de parkeerplaats opreed, haalde een man in een auto een paar velden van mij naar beneden. hij begon rond dezelfde tijd als ik in de winkel te gaan, draaide zich toen om en ging terug naar zijn auto. Ik ging naar Target en gaf mijn spullen terug en liep terug naar buiten om in mijn auto te stappen. toen ik naar buiten liep, liep hij weg van mijn auto met een klein blikje gas. Ik merkte dat er vloeistof aan de zijkant van mijn auto stond en een plas ernaast. Ik stapte in mijn auto en wist niet zeker wat er gebeurde, schreef zijn nummerplaat op # en ging weg. Hij volgde me de parkeerplaats uit en naar 169. Ik kon maar ongeveer een halve mijl rijden en mijn auto begon grappig te doen. Het stierf op mij terwijl ik reed en ik kon een streekbedrijf langs de snelweg binnenrijden. Ik zat gewoon in mijn auto en belde de politie. De man reed drie keer voorbij terwijl ik wachtte. De politie die kwam, nam een ​​rapport en zei dat hij suikerwater in mijn benzinetank had gestort, wat mijn stalling maakte. Het was een geweldige manier om een ​​vrouw alleen te krijgen om op straat te stranden. Gelukkig was ik in staat om te stoppen waar mensen rondliepen. De politie weet waar de auto vandaan kwam en werkt hier nu aan. Niet zeker wat er zal gebeuren maar mijn auto is nu in de winkel niet aan het rennen, maar het had veel erger voor me kunnen zijn. Houd er rekening mee dat dit gebeurt en dat u zich altijd bewust bent van uw omgeving. Het heeft me echt bang gemaakt en ik ben dankbaar dat er niets anders is gebeurd.


Analyse: Hoewel het niet voor honderd procent buiten het bereik van de mogelijkheid ligt, lijkt het hierboven beschreven incident waarschijnlijk niet gebeurd, gezien de lukrake aard van de betrokken truc.

Als suiker of water in de benzinetank van een voertuig wordt geplaatst, kan dit de motor doen afkoelen: suiker, omdat de korrels niet oplossen in benzine en het brandstoffilter kunnen verstoppen; water, omdat het de verbranding onderbreekt - maar geen van beide methoden zal een voorspelbaar getimede motorstoring veroorzaken. Afhankelijk van de hoeveelheid geïntroduceerde vreemde substantie, kan het minuten, uren of zelfs dagen duren voordat de box is opgetreden, als deze zich al voordoet.

Hetzelfde zou gelden als de vreemde substantie een mengsel van suiker en water was. Opgelost in water, zou het effect van de suiker te verwaarlozen zijn, dus het is in wezen niet anders dan gewoon H2O in de gastank gieten.

Het punt is, dat de boosdoener die van plan is om deze methode te gebruiken om zijn slachtoffer op een handige afgelegen plek weg te jagen, heel veel aan het toeval overlaat en waarschijnlijker zal falen.

Wat het onwaarschijnlijk maakt dat een dergelijke list vaak wordt gebruikt.

Van Kansas tot Texas tot North Carolina

Het lijkt misschien vreemd om e-mailrapporten te vinden van incidenten die overeenkomen met deze exacte beschrijving die plaatsvindt in Target-parkeergarages overal, van Kansas tot Texas tot North Carolina. Maar het is niet zo vreemd als je bedenkt dat deze doorgestuurde boodschap sinds 2005 non-stop circuleert en onderweg 'behulpzame' stukjes desinformatie oplevert.

In dit opzicht voldoet de tekst aan de klassieke definitie van wat folkloristen een 'migratielegende' noemen, waarbij individuen specifieke details herzien om het verhaal te lokaliseren voordat het wordt doorgegeven.

Tegelijkertijd heeft het verhaal sceptische berichtgeving in sommige steden geïnspireerd op ontkenningen van de lokale politie. "Het gebeurt niet in Hickory," vertelde kapitein-kapitein Clyde Deal de Hickory, NC Daily Record nadat de e-mail daar in maart 2007 opdook. "Voor zover we weten, gebeurt het nergens in het westen van Noord-Carolina." Assistent-politiechef Mike Samp van Mishawaka, Indiana, gaf een soortgelijke reactie op de South Bend Tribune : "We hebben het onderzocht en we konden geen politierapport vinden, wat ons van nature verdacht maakte." Police in Wheeling, Ohio wees het eenvoudig af als een hoax.

Nog een close call

Terwijl ik door mijn e-mailarchieven bladerde, ontdekte ik een variant van dit verhaal dat dateerde van november 2002, waarin een dader die de auto van een vrouw met suikerwater uitschakelt, door de politie wordt gepakt en een reeks ontvoeringswerktuigen in zijn busje ziet verstoppen.

Deze alternatieve versie vertoont een algemene gelijkenis met degene die we al hebben gezien, maar doet ook denken aan " The Knife in the Briefcase ", een stedelijke legende die online circuleert sinds de late jaren 90, waarin een vrouw een einde maakt aan het winkelen in een winkel parkeerplaats in winkelcentrum met een "goede Samaritaan" die een mes, ducttape en chloroform inpakt.

Email toegevoegd door G. Borland, 11 november 2002:

Fw: DIT ALARM KAN UW LEVEN REDENEN !!!!!!!!!!

Ik wilde een WAAR verhaal delen met jullie allemaal. Ik hoorde er vorige week over en kwam erachter dat het inderdaad WAAR is. Dit gebeurde met de zus van Cathy Conaway, die in North Guyton woont. Ze ging naar de Wal-Mart in Pooler omstreeks 11.00 uur een nacht ongeveer 1-2 weken geleden. (Ik weet zeker dat dit voor veel van ons bekend is) Toen ze haar auto parkeerde, stond er een busje naast haar geparkeerd. Ze hoorde geluid van binnenuit komen, maar zag er niemand in. (heb er toen niet veel over nagedacht)

Rond 1 uur vertrok ze en merkte dat het busje nu voor haar voertuig geparkeerd stond. Ze werd een beetje nerveus (dat gevoel van gevoel) en ging terug naar binnen om te vragen of een bewaker haar naar buiten kon brengen. Terwijl ze haar auto aan het laden waren, trok het busje uit en vertrok. Toen ze op weg was, zag ze dezelfde auto achter haar staan. Ze ging een eindje verder (tussen Pooler en Faulkville) en haar auto begon te spugen en te sputteren. Tegen die tijd was ze echt bang en belde ze 911 via haar mobiele telefoon. Toen ze stopte, was de politie daar en ging het busje voorbij.

Tijdens het praten met de politie had het busje zich omgedraaid en ging terug langs. Ze wees erop en de politie ging er achteraan. De man binnen werd gearresteerd en naar de gevangenis gebracht, maar werd vrijgelaten op een borg van $ 700. In zijn busje vonden ze: HAAR gasdop, een pistool, jachtmes, duct tape, touw, een gallonkan met suikerwater en twee paar damesondergoed !!!!!!!!!! Nadat ze haar voertuig had laten controleren op het probleem, werd vastgesteld dat er suiker en water in haar gastank was gestort.

Ze hebben de man gevonden en hij is terug in de gevangenis. Hij komt uit Walterboro, SC Ik dacht dat ik dit met je zou delen sinds de kerstinkopen voor de deur net voor zijn. Wees je bewust van je omgeving waar je ook gaat. Wat mij betreft, ik krijg een BLOKKERENDE gasdop. Ze verkopen ze (waar anders dan) Wal-Mart. Hoe dan ook, de onderste regel is: WEES VOORZICHTIG !!!!!!!!!!!!!!!!

Herinner je je de dame die enkele maanden geleden in Rincon werd vermist? Ze hebben haar auto gevonden, denk ik op het parkeerterrein van Fred, maar hebben haar nog steeds niet gevonden. Je vraagt ​​je af, is het niet ??????


Waarschuwingsverhalen zijn bedoeld om te instrueren, en in vage termen kunnen deze voorbeelden stichtelijk zijn, zelfs als ze vals zijn, in die zin dat ze potentiële slachtoffers van misdaad eraan herinneren om kennis te nemen van hun omgeving en op hun hoede te zijn voor de vooruitgang van vreemden als ze alleen zijn. Maar ze misleiden ook en leiden de aandacht af naar fictieve scenario's en creëren een klimaat van angst. Denk aan de fabel van de jongen die de wolf riep? Mensen zullen slechts zo vaak bedrogen worden voordat ze gewoon stoppen met luisteren, en dat verslaat het doel.

Bronnen en verder lezen:

'Ik stopte suiker in de gastank van mijn echtgenoot ...'
Car Talk

Do not Panic, Wesppread Email Warning Women Just a Prank
Hickory Record (North Carolina), 16 maart 2007

Een andere Urban Legend wordt ontkracht
South Bend Tribune , 10 maart 2007

Hoax Email gericht op vrouwen
WTOV-TV-nieuws, 28 februari 2007

Wat als ik suiker in iemands gastank stop?
Hoe dingen werken