Spotlight on a Star: Don Bloomfield

01 van 02

Don Bloomfield

Acteur / acteur Don Bloomfield.

Ik heb het genoegen gehad om met een aantal prachtige acteercoaches te studeren tijdens mijn ervaring tot nu toe in Hollywood. Een van de meest invloedrijke acteercoaches waarmee ik studeerde, is Don Bloomfield, een uitzonderlijke leraar en een aardige persoon die ik voor het eerst ontmoette via het uitstekende acteerprogramma, "Carolyne Barry Creative", ontwikkeld door acterende coach / mentor Carolyne Barry.

Het was Don Bloomfield die me oorspronkelijk voorstelde aan de 'Meisner-techniek', een acteertechniek die was gecreëerd door acteur Sanford Meisner, die gebaseerd is op 'waarachtig onder denkbeeldige omstandigheden leven'. Het bestuderen van deze acteertechniek heeft sindsdien mijn acteercarrière beïnvloed - en ook mijn leven in het algemeen - op een zeer positieve manier! In dit interview deelt Don inzicht in de "Meisner-techniek", evenals andere nuttige informatie voor acteurs!

Don Bloomfield's achtergrond

Ik vroeg Don Bloomfield naar zijn achtergrond en wat hem motiveerde om een ​​carrière in entertainment na te streven. (Blijkt dat hij afkomstig is uit de prachtige stad Boston - waar ik ook vandaan kom!) Hij legde uit:

"Ik kom uit Boston en op de middelbare school wist ik dat mijn onvermogen om te focussen een uitlaat nodig had waar ik gepassioneerd genoeg over zou zijn om me op te concentreren. Ik had een paar toneelstukken gedaan in Junior High als middel om uit de normale klas te komen, dus besloot ik dit door te zetten door deel te nemen aan het Boston Children's Theatre. Na in een paar toneelstukken te hebben gespeeld en een lokale oncameracursus te hebben gedaan, besloot ik me volledig aan deze passie te wijden door 'theater' als mijn co-majeur naast Engels te verklaren. College gaf me het evenwicht dat ik nodig had om mijn horizon te verbreden en een betere algemene reikwijdte te hebben van wat er nodig is om niet alleen een ambitieuze acteur te zijn, maar hopelijk op een dag een zinvolle acteur. En er is een groot verschil tussen de twee. "

02 van 02

De Meisner-techniek

Don Bloomfield met waarnemend coach Sanford Meisner in 1996.

De Meisner-techniek

In de jaren 80 studeerde Don met de beroemde acteercoach Sanford Meisner - maker van de "Meisner-techniek." Hij deelt een beetje over zijn ervaring, en waarom hij gelooft dat de "Meisner-techniek" nuttig is voor acteurs. Hij zei:

"Sanford Meisner was een van mijn twee belangrijkste leraren in het Neighborhood Playhouse in New York in de jaren 80. Hij was zonder twijfel de scherpste en meest opmerkzame man die ik ooit ben tegengekomen, ondanks zijn voortschrijdende leeftijd in die tijd. Hij leerde me de kritische noodzaak van focus, luisterend naar de andere acteur op een veel dieper niveau, in tegenstelling tot gewoon zelfbewust wachtend op mijn aanspreekpunt. [Luisteren zou] mij in staat stellen om van hun gedrag af te reageren en niet op een robotachtige manier van hun lijn, en me de realiteit van "waarheidsgetrouw handelen" onder de denkbeeldige omstandigheden te leren, en ten slotte altijd emotioneel voorbereid te zijn om elke scène te doen. De emotionele spier van de acteur is van vitaal belang om zijn of haar publiek te bewegen en het kost tijd om te bouwen. Een acteur zonder emotionele diepte kan net zo goed een nieuwslezer of een paperboy zijn die de krantenkoppen haalt. '

In mijn eigen ervaring als acteur heeft het bestuderen van de "Meisner-techniek" mij op verschillende manieren geholpen; het heeft me geholpen om contact te maken met materiaal in een toneelscène en - zoals Don opmerkt - de techniek heeft me geholpen om echt in een scène met mij te leren. Handelen is zijn . Op alle gebieden van mijn leven merk ik dat de leringen van Meisner me helpen om verbinding te maken met het huidige moment, om te zijn en om 'eerlijk te leven'.

Eerlijk leven

Don Bloomfield legt uit waarom "leven naar waarheid" het belangrijkste onderdeel is van de "Meisner-techniek":

"Het belangrijkste onderdeel van de Meisner-techniek is het inzicht dat alle wegen ertoe moeten leiden dat de acteur naar waarheid leeft onder de denkbeeldige omstandigheden. Luisteren en antwoorden in plaats van anticiperen - de realiteit van 'doen' en een gevoel hebben voor de wereld die rondom je bestaat - maakt deel uit van het leven zoals we het kennen. Dit kan niet stoppen, simpelweg omdat het leven waarin we leven imaginair is. Het is de taak van de acteur om net zo geworteld te zijn als hij of zij kan zijn. Dat wordt hun fundament genoemd, waarop al het andere is gebouwd. De eerste dingen eerst! "

Handelingstechnieken: wat is de "beste"?

Hoewel de "Meisner-techniek" zeker zeer nuttig is voor veel actoren en zeer gerespecteerd wordt, is het niet de enige techniek voor een acteur om te studeren. Ik vroeg Don Bloomfield of hij gelooft dat er een acteertechniek is die de "beste" is voor een acteur om te studeren. Hij antwoorde:

"Er zijn verschillende technieken, waarvan er vele behoorlijk goed zijn. Maar belangrijker dan de techniek is de persoon die het onderwijst. Begrijpen ze het zelf volledig? Wees niet zo zeker. Geven ze oprecht om de persoonlijke behoeften van elk individu, zijn of haar persoonlijke blokkades zoals remming, zelfbewustzijn, onvermogen om emotioneel vrij te worden? Of behandelen ze de klas als een groot blok van acteurs? Dit zijn enkele van de vragen die een acteur moet stellen voordat hij tot een leraar komt. Ik raad in het begin ook aan om een ​​"scene study" -les te vermijden, waarbij ze je in scènes gooien voordat je een foundation hebt en de student in de eerste plaats de scène laat spelen. Dit doet niets om de student de bouwstenen te leren om een ​​groot acteur te worden. Eerst moet de actor het belang leren kennen van luisteren, van waarachtig doen, van emotionele voorbereiding. Het is alsof je een geweldige timmerman wordt die zijn gereedschap weet te gebruiken voordat hij een huis bouwt! Voor zover ik weet is de Meisner-techniek de enige techniek die echt gericht is op deze fundamentele bouwstenen. De andere bekende technieken zijn meer voor geavanceerde acteurs die al die basis hebben om van af te bouwen. Geweldige lessen om mee te doen misschien, maar niet voordat de acteur zich zeker voelt met zijn Meisner-techniek. "

(Don is een voorbeeld van een coach die de techniek die hij leert echt begrijpt, hij is echt een meester in de techniek!)

Don's advies voor iedereen die een carrière in entertainment overweegt

Ten slotte deelt Don zijn advies voor iedereen die een carrière in de entertainmentindustrie overweegt:

"Ik zou ze aanraden het alleen uit liefde en passie te doen, hoe oubollig dat ook klinkt. Ego en ambitie voor rijkdom en roem kunnen de acteur niet volhouden voor de duur die ze nodig hebben om hun carrière te smeden. Wanneer je dingen doet, niet omdat je ze moet doen, maar omdat je ze graag doet, zul je minder piekeren over wat de anderen denken. Je neemt afwijzing en de honderden tegenstrijdige meningen over jou met een korreltje zout, omdat je weet dat diep vanbinnen je handelt voor JOU, voor JOUW vreugde van expressie. Je kunt en wil nooit iedereen behagen. Dus je kunt net zo goed het doen om jezelf te plezieren. Er gaat niets boven vreugde en vrijheid van meningsuiting om het innerlijke licht van een acteur helder te laten schijnen, en we weten allemaal hoe licht ons allemaal aantrekt. "

Bedankt, Don, voor je geweldige advies en omdat je zo'n geweldige leraar bent en een behulpzaam en vriendelijk lid van de entertainmentindustrie!